Velkommen til Swimrun

Lørdag 26. august 2023

Glesnes Ungdoms og Idrettslag har gleden av å invitere til Strilaman Swimrun på Glesvær. Glesvær ligger sør på Sotra, ca. 45 minutters kjøretur fra Bergen sentrum. Swimrun er en konkurranse hvor man sammen med en makker både svømmer og løper. Konkurransen foregår på vestsiden av Sotra og her vil du og din makker svømme og løpe fra holme til holme i flotte omgivelser. Alle over 16 år kan delta. Vi har i år satt en maksbegrensing på 200 makkerpar så det gjelder å være tidlig ute med påmelding. For oppdatert informasjon følg oss gjerne på vår Facebook side.

Vi ønsker alle utøvere og publikum velkommen til Strilaman Swimrun!

Alt om løpet

Veibeskrivelse

Glesvær ligger sør på Sotra, vest for Bergen. Det tar ca 45 minutter å kjøre fra Bergen sentrum til Glesvær.

Parkering

Deltakere skal parkere på anvist parkeringsplass ved Glesnes Skule. Egne vakter vil stå i krysset ved Golta og vise hvor det skal parkeres. Ved skolen finnes også garderober som kan benyttes ved behov.

Sekretariat

Etter å ha parkert medbringes alt av utstyr. Man fortsetter da til sekretariatet som ligger nede på kaien. I sekretariatet vil deltakerne få utlevert en konvolutt med badehette og startnummerdrakt som skal brukes under hele løpet.

Pre-race møte

Før konkurransen starter vil det avholdes et pre-race-/informasjonsmøte som er obligatorisk for alle deltakerne.Pre-race møtet vil avholdes ved stupebrettet som ligger på Bymannsberget bak kafeen. Her vil svømmingen starte og det er et naturlig sted å ta på våtdrakten.

Etter målgang

Etter endt løp kan deltakerne om ønskelig dusje i garderober ved Glesnes skole. Det vil for deltakere og frivillige bli servert mat i regi av kafeen.

Tidsplan

Kl 10.00: Sekretariat åpner og utlevering av utøverkonvolutt
Kl 11.00: Obligatorisk pre-race møte ved Bymannsberget bak kafeen (5-10 min)
Kl 11.10: Start i vannet ved stubeprettet
Kl TBA: Premieutdeling

Løypebeskrivelse

Fra Nordøyna springer man helt ut til fyret, runder der og så springer man tvers over øyen gjennom skogen. Når man kommer ut av skogen svømmer man over til Bogen før man løper tilbake til Glesvær kafe. Totalt litt over 1km svømming og 5km løping.

Spørsmål

Her har vi svart på noen av de tingene du kanskje lurer på. Ta kontakt om du har ytterligere spørsmål.

Må jeg ha på våtdrakt ?
Du er pålagt av arrangøren å bruke våtdrakt. Våtdrakt gir deg ekstra flytteevne langs hele kroppen som resulterer i at du ligger høyere i vannet og flyter bedre. En våtdrakt gjør svømmingen mye lettere. En våtdrakt holder deg varm.

Behøver jeg svømmebriller ?
Vi anbefaler alle deltakere til å svømme med svømmebriller.

Behøver jeg svømmehette ?
Ja. I konvolutten du får utdelt i forbindelse med konkurransen vil det ligge en badehette. Den er merket med ditt startnummer. Denne skal benyttes under svømmeetappen for sikkertsgrunner. En svømmer er betydelig lettere å lokaliseres i vannet når han/hun har på svømmehette. Svømmehetten må ikke tas av før utøveren har kommet opp av vannet.

Får jeg svømme hvordan jeg vil?
Ja. Skulle du under svømmedelen få noen problemer legg deg på rygg og strekk opp en arm i været. En kajakk/båt vil komme bort til deg. Hold deg rolig hele tiden og lytt til det båtføreren sier til deg.

Må jeg ha en makker?
Ja, dette er en konkurranse hvor man konkurrerer i par. Alle kombinasjoner av makker er lov (mann/mann, kvinne/kvinne, mann/kvinne)

Klasseinndeling?
Ja, mann, kvinne og miks.

Andre spørsmål ?
Kontakt oss gjerne, eller still spørsmål via vår Facebook side.

Samarbeidspartnere

Vi er veldig stolte og takknemlige for å ha følgende samarbeidspartnere med på laget:

Sponsorer

Ønsker du å være sponsor, ta gjerne kontakt.

Kontakt oss

Har du spørsmål eller andre ting du lurer på er det bare å ta kontakt på strilaman@gmail.com eller vår Facebook side