Triatlon Avlyst 2023

Alt om løpet

Veibeskrivelse

Glesvær ligger sør på Sotra, vest for Bergen. Det tar ca 45 minutter å kjøre fra Bergen sentrum til Glesvær.

Parkering

Deltakere skal parkere på anvist parkeringsplass ved Glesnes Skule. Egne vakter vil stå i krysset ved Golta og vise hvor det skal parkeres. Ved skolen finnes også garderober som kan benyttes ved behov.

Sekretariat

Etter å ha parkert medbringes alt av utstyr inkludert sykkel. Man fortsetter da til sekretariatet som ligger nede på kaien. I sekretariatet vil deltakerne få utlevert en konvolutt med badehette og startnummer som skal brukes på sykkel- og løpeetappen.

Skiftsone

All skifting foregår på samme område. Når deltaker har vært i sekretariatet og utført nødvendig merking av utstyr, skal sykkel og øvrig utstyr inn i skiftsone og settes/legges på angitt plass. Vakter vil være behjelpelige med dette.

Sjøsportsenteret

Når deltaker er ferdig med å forberede skiftsone er neste stopp sjøsportsenteret hvor svømmingen vil starte. Dette er et naturlig sted å ta på våtdrakten. Her vil det avholdes et pre-race-/informasjonsmøte. Dette er obligatorisk for alle deltakerne.

Etter målgang

Etter endt løp må sykkel hentes ut fra sykkelparkering ved å fremvise startnummer. Deltakerne kan om ønskelig dusje i garderober ved Glesnes skole. Det serveres mat for alle deltakere og frivillige. Til slutt blir det premieutdeling.

Tidsplan

Kl 10.00: Sekretariat åpner, utlevering av utøverkonvolutt, innlevering av sykkel og forberede skiftsone
Kl 11.30: Obligatorisk pre-race møte ved sjøsportsenteret (5-10 min)
Kl 12.00: Start i vannet ved sjøsportsenteret
Kl 15.00: Premieutdeling

Løypebeskrivelse: Svømming

Totalt 750 meter. Svømmingen vil ta plass i naturskjønne Glesvær havn. Starten vil gå i vannet ved sjøsportsenteret. Utøverne vil svømme langs land før man runder en bøye og svømmer. i retning av Holmakaien kafe. Dette gir publikum, venner og familen en mulighet til å kunne følge utøverne tett på. Utøveren skal på svømmedelen ha på seg badehette utdelt i utøverkonvolutten. Arrangøren har vakter i løypen fra svømmestart til siste svømmer er oppe av vannet.

Løypebeskrivelse: Sykkel

Totalt 22 km. Etter endt svømming legger man turen innom skiftsonen og bytter til sykkeltøy. Videre henter man ut sykkelen fra sykkelparkering. Merk at det vil ikke bli tillatt å gå på sykkelen før man kommer ut i hovedveien (vakter vil påse dette). Utøverne skal sykle i retning Telavåg. Ruten vil bli merket og det vil stå vakter eller skilt på utsatte områder. I Telavåg vil man passere et vendepunkt, hvor det står en vakt som noterer alle som passerer, før man returnerer samme vei tilbake til Glesvær.

Sykkelrute

Løypebeskrivelse: Løping

Totalt: 8 km. Syklingen avsluttes i samme skiftsone som for svømming. Merk at der hvor hovedveien slutter må man gå av sykkel. Vakter vil påse dette. Løpeetappen går fra Glesvær til Golta i veibanen (på asfalt). Også denne ruten er merket. På Golta vil utøveren runde nede ved kai/moloen før man returnerer til Glesvær. En vakt vil også her notere alle som passerer.

Løping

Har du noe du lurer på er det bare å ta kontakt.

Resultater

Har du deltatt flere år? Ønsker du å se hvilken tid du hadde sist gang. Kanskje har du forbedret deg? Her får du svarene.

Resultater fra Strilaman Triathlon 2018:

Klikk her (Eqtiming)

Resultater fra Strilaman Triathlon 2017:

Klikk her (Eqtiming)

Resultater fra Strilaman Triathlon 2016:

Klikk her (Eqtiming)

Resultater fra Strilaman Triathlon 2015:

Klikk her (Eqtiming)

Resultater fra Strilaman Triathlon 2014:

Klikk her (Eqtiming)
Resultat totalt

Resultater fra Strilaman Triathlon 2013:

Resultat menn
Resultat kvinner
Resultat svømming
Mellomtid sykkel
Resultat sykkel
Resultat løping

Resultater fra Strilaman Triathlon 2012:

Resultat totalt
Resultat menn
Resultat kvinner
Resultat svømming
Mellomtid sykkel
Resultat sykkel 
Resultat løping 

Spørsmål

Her har vi svart på noen av de tingene du kanskje lurer på. Ta kontakt om du har ytterligere spørsmål.

Må jeg ha på våtdrakt ?
Du er pålagt av arrangøren å bruke våtdrakt. Våtdrakt gir deg ekstra flytteevne langs hele kroppen som resulterer i at du ligger høyere i vannet og flyter bedre. En våtdrakt gjør svømmingen mye lettere. En våtdrakt holder deg varm.

Hva har jeg på meg under våtdrakten ?
Ta på deg de klær du har tenkt til å bruke under resten av konkurransen. Fordelen er at du direkte etter svømmeetappen kan ta av deg våtdrakta og være klar for sykkeletappen. Konkurrer i klær som du føler deg komfortabel i.

Behøver jeg svømmebriller ?
Vi anbefaler alle deltakere til å svømme med svømmebriller.

Behøver jeg svømmehette ?
Ja. I konvolutten du får utdelt i forbindelse med konkurransen vil det ligge en badehette. Den er merket med ditt startnummer. Denne skal benyttes under svømmeetappen for sikkertsgrunner. En svømmer er betydelig lettere å lokaliseres i vannet når han/hun har på svømmehette. Svømmehetten må ikke tas av før utøveren har kommet opp av vannet.

Får jeg svømme hvordan jeg vil ?
Ryggsvømming er ikke lov av sikkerhetsgrunner, men bortsett fra det kan du svømme som du vil. Skulle du under svømmedelen få noen problemer legg deg på rygg og strekk opp en arm i været. En kajakk/båt vil komme bort til deg. Hold deg rolig hele tiden og lytt til det båtføreren sier til deg.

Får jeg bruke mountain bike ?
Ja, alle typer sykler er tillatt. Kravet fra arrangøren er at sykkel er i god sikkerhetsmessig stand.

Hvilke krav stilles det til hjelmen jeg skal bruke ?
Alle må bruke CE-merket hjelm under sykkeletappen. Hjelmen skal tas på før enn forlater skiftesonen og må IKKE tas av før en har satt fra seg sykkelen.

Drafting (å ligge på hjul) ?
Drafting, altså det å ligge bak/på hjul til noen er IKKE lov.

Klasseinndeling ?
Vi har gjort det enkelt, det blir en klasse for kvinner og en for menn. Vi har dermed ikke alderbestemt klasseinndeling.

Andre spørsmål ?
Kontakt oss gjerne, eller still spørsmål via vår Facebook side.

Samarbeidspartnere

Vi er veldig stolte og takknemlige for å ha følgende samarbeidspartnere med på laget:

Ønsker du å være sponsor, ta gjerne kontakt.

Kontakt oss

Har du spørsmål eller andre ting du lurer på er det bare å ta kontakt på strilaman@gmail.com eller vår Facebook side